Volledig scherm
Vlnr Dirk Lips, Albert Verlinde en Jeroen Dona bij de presentatie van de plannen voor een musical in de openlucht. © Marc Bolsius

B en W: tien dagen musical bij Autotron toestaan als experiment

ROSMALEN - De gemeente werkt mee aan de tiendaagse openluchtuitvoering van de musical Aïda op het terrein van Autotron in Rosmalen.  

Formeel vallen de uitvoeringen vooral wat geluidproductie betreft niet binnen de bestaande vergunningen. Maar omdat Autotron het evenement zelf als een experiment ziet, kunnen B en W het ook als een uitzondering beschouwen en eenmalig gedogen. Dat wil het college ook omdat Autotron zelf al uitgebreid contact heeft gehad met omwonenden over het nieuwe experiment.

Bovendien vindt het college de openluchtmusical een waardevolle uitbreiding van het scala aan activiteiten om als Cultuurstad van het Zuiden op de kaart gezet te worden. 

4000 bezoekers per dag

Aïda wordt in juni dit jaar tien keer opgevoerd tussen 21 en 23 uur. Daarnaast zijn er nog twee voorstellingen overdag, evenals de repetities. De organisatie verwacht per voorstelling zo'n 4000 bezoekers.

Als het experiment slaagt en Autotron wil in de toekomst meer openluchtmusicals houden, dan kan dat alleen als de vergunningen worden aangepast. Gemeente en Autotron hadden sowieso al afgesproken dit jaar te kijken naar een nieuwe vergunning, onder meer vanwege de dance-evenementen die op het terrein worden gehouden. 

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch