Babel start met 'Afhaalbiebs'.
Volledig scherm
Babel start met 'Afhaalbiebs'. © ANP XTRA

Babel start met ‘Afhaalbieb’; lezers kunnen verrassingspakket kiezen

VUGHT - De bibliotheken in Den Bosch, Berlicum, Boxtel, Rosmalen, Sint-Michielsgestel en Vught openen weer een klein beetje hun deuren. Babel start vandaag met de ‘Afhaalbieb'. 

Leden kunnen verrassingspakketten reserveren en die vanaf woensdag ophalen. Dit kan uitsluitend op afspraak binnen een tijdsblok van een half uur en binnen openingstijden die vermeld staan op:  www.babeldenbosch.nl/afhaalbieb. Verschillende tijdsvakken zijn al ‘volgeboekt'. 

Verrassing

Gebruikers van de Afhaalbieb kunnen aangeven welk genre ze graag lezen. In elke tas zitten vijf boeken binnen een bepaald genre, zoals ‘spanning & thriller’ of ‘literatuur’. Voor jeugdleden zijn er boekenpakketten variërend van babyboekjes tot C-boeken. 

Reserveren en kiezen van een afhaaltijdstip kan online of als dat niet lukt telefonisch via 073-6802900 (ma - vrij van 09.00 - 13.00 uur). Alle informatie en reserveringsformulieren zijn te vinden op https://www.babeldenbosch.nl/afhaalbieb.html. 

Niet-leden

De Afhaalbieb is er voor alle bibliotheekvestigingen van Babel. Mensen die nog geen lid zijn, maar wel gebruik willen maken van deze dienst kunnen zich ook inschrijven. De meeste bibliotheken zijn van maandag tot en met vrijdag een paar uurtjes ‘open'. De bieb in Gestel 's middags. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch