Volledig scherm
Grote Kerk. © Roel van der Aa

Bach op Zaterdag in Grote Kerk met Elise Soster, Satriya Krisna en Berend Eijkhout

DEN BOSCH - In de Grote Kerk aan de Bossche Kerkstraat is zaterdag 7 september een speciale versie van Bach op Zaterdag.  Naast de traditionele uitvoering die om 17.00 uur begint (entree 10 euro) is er om 12.30 uur een lunchconcert (gratis) en een Bach Workshop.  

De deelnemers aan een inmiddels uitverkochte workshop presenteren de ingestudeerde werken, waaronder de koorpartij uit de Cantate “Ich hatte viel Bekümmernis” (BWV 21), tijdens de uitvoering van 17.00 uur, samen met het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch. 

Internationaal Vocalisten Concours 

Tijdens het lunchconcert voeren Norbert Bartelsman en Jamie de Goei op het Bätz-orgel en Strümphler-orgel een uur durend programma uit met werken van Bach. 

De uitvoering door het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix begint om 17.00 uur. Op het programma staat de cantate: Ich hatte viel Bekümmernis, BWV 21. In deze cantate uit 1724 soleren de Italiaanse sopraan Elise Soster, de uit Indonesië afkomstige tenor Satriya Krisna en bariton Berend Eijkhout. Deze solisten zijn geselecteerd door het Internationaal Vocalisten Concours. 

Het concert wordt geopend en afgesloten met twee orgelwerken van Johann Sebastian Bach, uitgevoerd door Cantor-organist Jamie de Goei.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch