Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen en hun vaders die gevangen zitten in de PI Vught nemen deze week deel aan allereerste ‘herfstkamp'. Een landelijke primeur. © copyright Marc Bolsius

Bajesklanten PI Vught kunnen tijdens herfstkamp even vader zijn

VUGHT - In één week meer contact met je vader dan normaal gesproken in een heel jaar. Dat kan tijdens het allereerste ‘herfstkamp’ voor kinderen van vaders die gevangen zitten in de PI Vught. Een landelijke primeur.

Tranen rollen over haar rode wangen. Het meisje bezeert zich tijdens het ‘sumoworstelen’, gooit haar helm af en valt in de armen van haar vader. Die troost haar liefdevol. Het lijkt een alledaags vader-dochter momentje maar dat is het niet. Het strijdtoneel is namelijk de sportzaal van de PI Vught waar deze week het allereerste ‘herfstkamp’ van het land plaatsvindt voor kinderen met een ouder in detentie. Een initiatief van Exodus in samenwerking met de Vughtse gevangenis.

  1. Man (41) die Bosschenaar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    Man (41) die Bossche­naar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    BEST/DEN BOSCH - Het gerechtshof heeft vandaag een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd aan de 41-jarige Eindhovenaar Toon N. Hij heeft tijdens een ruzie op een dansfeest bij Aquabest in Best de 33-jarige Bosschenaar Yassine Majiti doodgeschoten. Hij is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag op een beveiliger en voor wapenbezit. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder tot dezelfde straf.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch