Volledig scherm
PREMIUM
De Bossche musicus Bart van Dongen wordt 60 en dat viert dat in de Toonzaal. Foto Roel van der Aa © Roel van der Aa

Bart van Dongen is spin in web Brabantse muziekscene

DEN BOSCH - Als jochie fungeerde hij als de oren van zijn dove vader. Nu, bijna zestig, is hij een spin in het web van de Brabantse muziekscene. De veelzijdige Bart van Dongen viert zijn verjaardag zondag gepast met drie uiteenlopende concerten.

Een leven dat is doordesemd van muziek. Als de vitaalste spin in het web stort Bosschenaar Bart van Dongen zich op het muziekleven. Van componeren en musiceren, tot organiseren en stimuleren. Als je maar een beetje thuis bent in de kleurrijke Brabantse crossover-scene van pop, eigentijds, muziektheater en geïmproviseerd, dan kom je de naam Bart van Dongen geheid tegen.

 1. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 2. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch