Volledig scherm
PREMIUM
Het Kwartier in Vught. © Google Maps

Basisschool De Koningslinde in Vught groeit onverwacht hard; directe uitbreiding noodzakelijk

VUGHT - Openbare basisschool De Koningslinde in Vught groeit onverwacht hard. Nog harder dan de in maart bijgestelde prognoses. Die laten voor de jaren 2020 en 2021, 385 en 422 leerlingen zien terwijl de school nu al 444 inschrijvingen heeft. De school krijgt er in twee fasen zes (nood)lokalen bij. 

Openbare basisschool De Koningslinde is samen met de bijzondere basisschool Molenven, kinderopvangorganisatie Partou B.V. en  Stichting Peuterspeelzalen Vught gehuisvest in Het Kwartier in Vught-Noord (Stadhouderspark). De combinatie van ligging in een nieuwbouwwijk én het aansprekende concept van de school zorgen volgens interim-directeur Christine Vet voor de explosieve groei.

 1. Geen 'Vindicatiaanse' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studentenverenigingen
  PREMIUM

  Geen 'Vindicati­aan­se' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studenten­ver­e­ni­gin­gen

  DEN BOSCH - Met het nieuwe studiejaar in aantocht schieten (kennismakings)activiteiten bij de studentenverenigingen weer als paddenstoelen uit de grond. Vooral de eerstejaars komen tijdens de introductieperiode vaak zintuigen tekort. Ook de slikspieren worden dikwijls aardig op de proef gesteld. Eveneens kenmerkend is dat het er meestal gemoedelijk en 'sociaal' aan toe gaat.
 2. Winterparadijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug
  PREMIUM

  Winterpara­dijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug

  DEN BOSCH - Na het gerommel en de late organisatie de afgelopen jaren van het Winterparadijs op de Bossche Parade is het evenement voor dit jaar nu al rond. Ondanks een te verwachten tekort van 30.000 euro gaan dezelfde partijen als afgelopen jaar met elkaar in zee, betaalt de gemeente opnieuw 37.500 euro en gaan de Stichting PEP (Promotie Evenementen Parade) en Marijn Producties samen de ijsbaan en het horecapaviljoen exploiteren. Ook Joris’ Kerstboom keert op de Parade terug.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch