Nulandia en Be Quick zouden graag meer samen willen werken
Volledig scherm
PREMIUM
Nulandia en Be Quick zouden graag meer samen willen werken © copyright Frank van Engelen

Be Quick en Nulandia willen gaan samenwonen: ‘Een fusie? Alles kan’

NULAND - Als het aan korfbalvereniging Be Quick en voetbalclub Nulandia ligt, dan gaan beide clubs intensief met elkaar samenwerken. De verenigingen houden wat ‘samenwerken’ betreft alles open en een fusie wordt niet uitgesloten.

Nulandia heeft ruim 700 leden en Be Quick tikt de 260 leden aan, als we Rob van Nistelrooij (Nulandia) en Eric Langens (Be Quick) mogen geloven. ,,Een paar jaar geleden hebben we met de clubs op het sportpark (behalve Nulandia en Be Quick ook KPJ Jong Nederland en tennisclub LTV Nuland, red.) al bekeken of we meer konden samenwerken op het gebied van inkopen van bijvoorbeeld sportkleding, drank en materialen. Samen hebben we meer dan duizend leden. Maar toen vond iedereen het nog niet nodig", zegt Langens.

  1. Thuisonderwijs in Den Bosch: Stichting Leergeld kan uitkomst bieden: ‘Maar veel voorraden zijn op’

    Thuisonder­wijs in Den Bosch: Stichting Leergeld kan uitkomst bieden: ‘Maar veel voorraden zijn op’

    Volgens een woordvoerder van de gemeente Den Bosch heeft de gemeente sinds de scholensluiting ‘een intensieve samenwerking’ met het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. ,,We hebben gevraagd of er nog leerlingen zijn die niet mee kunnen doen aan het thuisonderwijs omdat er geen computer voor handen is. In het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs is dat niet aan de orde. De inventarisatie van het primair onderwijs is nog niet geheel afgerond.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch