Volledig scherm
Enkele van de foto's die in de boomgaard worden tentoongesteld. © Paul Roovers/BD

Beelden in de boomgaard

NULAND - De appelbomen staan er nog, en ook in volle bloei, maar de boomgaard bij zorgcentrum Sint Jozefoord in Nuland heeft zijn functie al langer geleden verloren. Maar als decor voor een fraaie foto-expositie leent de boomgaard zich nog uitstekend, zo blijkt deze weken.  

Fotoclub Nuland exposeert er namelijk tot en met 25 mei een aantal fraaie beelden die de leden in hun vrije tijd hebben geschoten.  Van prachtige portretten, tot beeldige bouwwerken en pareltjes uit de natuur. De meeste in kleur, een enkele in zwart-wit, maar allemaal  professioneel afgedrukt op groot formaat en hoge resolutie. Ze hangen er aan eigentijdse, robuuste stalen steigerpijpen.  En de kas naast de boomgaard biedt bezoekers de mogelijkheid om nog even na te bomen over de jubileumexpositie. 

Volledig scherm
© Paul Roovers/BD
 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch