Volledig scherm
Deze woningen aan de Peter de Gorterstraat worden het eerst ontmanteld en gesloopt. © Google streetview

Begin met sloop panden op landgoed Coudewater

ROSMALEN - GGZ Oost-Brabant laat vanaf maandag 8 juli een begin maken met de ontmanteling en uiteindelijke sloop van een aantal gebouwen op landgoed Coudewater. 

Die sloop is nodig om uiteindelijk nieuwe woningen te kunnen bouwen. Het deel van het landgoed waarop de gebouwen staan is inmiddels eigendom van  VOF Land van Coudewater, waarin Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD Ontwikkeling samenwerking.  GGZ Coudewater is als voormalige eigenaar nog verantwoordelijk is voor de sloop van de panden die eind dit jaar moet zijn afgerond. 

Eerste huizen plat

De eerste huizen die plat gaan zijn woningen aan de Peter de Gorterstraat, direct naast de boerderij. Materialen die kunnen worden hergebruikt worden er eerst uitgehaald.  De sloper bekijkt per gebouw wat de beste route is om materiaal aan- en af te voeren. Wegen met veel bomen worden zo veel mogelijk gemeden en de Oude Berlicumseweg wordt niet gebruikt voor puintransport.  

Puin afkomstig van te slopen panden wordt de komende maanden op het terrein verzameld. Als alle panden zijn gesloopt, wordt het puin ter plekke gebroken met een speciale installatie.  VOF Land van Coudewater gebruikt het puin later voor de aanleg van nieuwe wegen. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch