Volledig scherm
PREMIUM
Hans Krosse heeft een enorme overlast van de eikenprocessierupsen in zijn Esdoornlaan. © Marc Bolsius

Bewoners Maliskamp boos: verdelgers laten rupsen gewoon zitten

DEN BOSCH - Verschillende gezinnen aan de Esdoornlaan in Maliskamp zijn zeer ontevreden over het weghalen van rupsennesten uit bomen in de buurt. Volgens bewoners zijn op verschillende plekken alleen de hoogste nesten verwijderd en lieten de verdelgers juist de lage nesten hangen.

Quote

De omgeving is heel gevaarlijk aan het worden voor de gezondheid van omwonenden

Hans Krosse, Buurtbewoner

Buurtbewoner Hans Krosse heeft al enkele weken geleden de gemeente Den Bosch via de WhatsApp de toenemende overlast voor de buurtbewoners gemeld. In zijn straat gaat het om totaal maar een stuk van hooguit 200 meter. ,,Vorig jaar telde ik er slechts twee nesten, dit jaar eens tuk of dertig, waarvan een aantal pal naast onze tuin. Ik hoorde daarna helemaal niets meer. Totdat vrijdag medewerkers van de firma Totaaltuin Brabant in de straat waren. In opdracht van de gemeente begonnen ze met apparatuur een maximale hoogte van 7 meter nesten weg te zuigen. Maar tot onze verbazing hebben ze acht nesten die op ooghoogte zaten gewoon laten zitten of slechts gedeeltelijk verwijderd”, klaagt Krosse.

  1. 25 jaar Paleiskwartier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd
    PREMIUM

    25 jaar Paleiskwar­tier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd

    Do 18 jul. Een groot, verloederd bedrijventerrein met tippelzone is in 25 jaar geworden tot een strakke, internationaal tot de verbeelding sprekende woonwijk. Bij de bouw van het eerste appartementencomplex (La Cour in 1994) achter het station was er nog lang geen vastomlijnd plan. De rechtbank - broodnodig als grote trekker - was zelfs fel tegenstander van een vestiging in deze woestenij. Hoe het Paleiskwartier moeizaam van start ging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch