Volledig scherm
PREMIUM
Woonboten (links) aan de Oude Engelenseweg met de landtong in het water. © Marc Bolsius

Bewoners woonboten bij Brabanthallen: ‘We willen geen racende jetski’s voor de deur’

DEN BOSCH - Koplampen die naar binnen schijnen, vrachtwagens die af en aan rijden en wie weet racende jetski’s voor de deur. Bewoners van de woonboten in de Bossche Industriehaven zijn bezorgd. Maar volgens de gemeente en de Brabanthallen loopt het niet zo’n vaart.

,,Wij worden steeds meer ingesloten’’, zegt Pieter Kromhout, namens het woonbootcomité gevormd door bewoners van woonboten aan de Oude Engelenseweg. Ze wonen een paar honderd meter verwijderd van de Brabanthallen en nog dichterbij de landtong waar Libéma na de verkoop door de gemeente een parkeerterrein voor negenhonderd auto’s met een parkje wil inrichten. ,,Wij zijn bezorgd dat ons belang in de toekomst ondergesneeuwd raakt’’, zei Kromhout maandagavond tijdens Informeren en ontmoeten tegen enkele gemeenteraadsleden.

  1. Jong bedrijf Floryn hengelt 60 miljoen euro binnen voor investering in andere ondernemingen

    Jong bedrijf Floryn hengelt 60 miljoen euro binnen voor investe­ring in andere ondernemin­gen

    DEN BOSCH - Floryn in Den Bosch, een snelgroeiend, jong bedrijf dat actief is in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf, heeft zestig miljoen euro weten op te halen bij diverse financiers, waaronder de bank NIBC. Het fintechbedrijf Floryn (actief in de technologiegedreven financiële dienstverlening) kan met deze nieuwe financiering meer en grotere bedrijven helpen om te groeien.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch