Volledig scherm
Vlnr Corrianne Schijvens, Jippe van der Heiden en burgemeester Jack Mikkers. © Paul Roovers/BD

Bezige bijen Jippe en Corrianne vrijwilliger van het jaar in Rosmalen

ROSMALEN - Rodenborchscholier Jippe van der Heiden en Corianne Schijvens - Van Hassel zijn de vrijwilligers van het jaar in Rosmalen.

Op de najaarsbijeenkomst van het Rosmalens Verenigingen Contact (RVC) in de HVEO-sociëteit kregen ze ze bijbehorende trofee uitgereikt door burgemeester Jack Mikkers. 

Toen Mikkers hoorde wat Jippe van der Heiden allemaal doet, vroeg hij of er bij hem 48 uur in een etmaal gaan. Volgens RVC-voorzitter Adrienne Hazenberg is Jippe op velerlei gebied de smeerolie, waarop gebouwd kan worden. Hij is onder anderen actief voor de Jeugd Onderwatersport Vereniging Flipper en bij Sjors Sportief. Bij jeugdmusicalgroep 2Stage verricht Jippe talloze hand- en spandiensten. Op het Rodenborch College is hij actief bij de First Lego League, leerlingmentor van een brugklas en actief voor het brugkamp, lid van de medezeggenschapsraad en actief bij de schoolmusical. In de parochie is Jippe misdienaar en koorlid.

 Carnavalsbloed stroomt bij Corrianne

Het carnavalsbloed stroomt bij Corrianne Schijvens door alle aderen. Het is vooral voor een lange reeks activiteiten voor het carnaval dat zij de oorkonde kreeg: dansmarieke en tamboer maître van de hofkapel, trainster van de dansmariekes en actief in de carnavalsband Tis Niks. Ook is ze bestuurlijk actief voor de stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval. Ze speelt trombone in Fullstage Collective (voorheen Benny's Big Band). Tot slot is Corrianne Schijvens actief voor weekblad de Rosbode. 

 1. Advocaat over groepsverkrachtingszaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’
  PREMIUM

  Advocaat over groepsver­krach­tings­zaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’

  DEN BOSCH - Andere agenten kunnen nog wat leren van de aanhouding van de acht verdachten in de Bossche groepsverkrachtingszaak. Dat zegt Richard Korver, ‘s lands bekendste slachtofferadvocaat. Hij doelt specifiek op het direct in beslag nemen van kostbare spullen van de verdachten om later mogelijke schadevergoedingen voor slachtoffers mee te betalen. ,,Dat gebeurt nog veel te weinig.”
 2. Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacademie blijft zitten
  PREMIUM
  update | video

  Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacade­mie blijft zitten

  DEN BOSCH - En weer heeft Den Bosch er een plek bij waar véél gaat veranderen. Op het voormalige postterrein aan de Parallelweg achter het station komen in totaal 819 woningen, onder meer in vier in het oogspringende woontorens. Waarbij één toren aan de Dieze komt te staan, aan de overzijde van de weg. Kunstacademie Sint-Joost én de studenten spelen een centrale rol in de plannen: de academie blijft er zitten en er komen ateliers bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch