Jessica van Esdonk, kok bij Restaurant ff Swanjéé in de Hinthamerstraat overhandigt bestelde maaltijden aan bedieningsmedewerker Wouter Rip
Volledig scherm
PREMIUM
Jessica van Esdonk, kok bij Restaurant ff Swanjéé in de Hinthamerstraat overhandigt bestelde maaltijden aan bedieningsmedewerker Wouter Rip © Olaf Smit

Bezorgen is doekje voor het bloeden voor Bossche restaurants in crisistijd

DEN BOSCH - Bossche horeca-ondernemers sloegen meteen aan het bezorgen of openden een afhaalloket toen ze hoorden dat ze door het coronavirus de deuren moesten sluiten. Maar het blijkt niet meer dan een doekje voor het bloeden en ondertussen wachten zaken gespannen af wanneer ze weer ‘gewoon’ open kunnen.

 17.500 flyers ploften de afgelopen dagen op deurmatten in Rosmalen, Kruisstraat en de Hintham om nog maar eens onder de aandacht te brengen dat er eten afgehaald kon worden bij Brasserie Fleurie, 't Vosje, Eetcafé De Likkepot en De Eetbar aan plein De Driesprong in Rosmalen. ,,Bij de andere drie zaken kon dat al, maar wij doen dat pas sinds de coronacrisis", geeft William Fabrie aan namens Brasserie Fleurie. Hij nam de zaak begin januari over en heeft nu dus te maken met de coronacrisis. ,,Slechte timing", lacht Fabrie als een boer met kiespijn. Heel veel levert het afhalen tot nu toe niet op, moet hij erkennen.

  1. Varkenshouder beleeft spannende tijden door corona in slachthuizen: ‘Hopen dat het snel over is’
    PREMIUM

    Varkenshou­der beleeft spannende tijden door corona in slachthui­zen: ‘Hopen dat het snel over is’

    LITHOIJEN/BOXTEL - Mari van Kilsdonk is allang blij dat hij zijn varkens nog kwijt kan bij Vion in Boxtel. Dat zijn vaste weekplanning op de schop moet door alle coronamaatregelen in het slachthuis, dat is dan maar zo. ,,Ik ben liever nu een beetje flexibel dan dat Vion de boel alsnog dicht moet gooien. Dan heb ik een veel groter probleem”, zegt de varkenshouder uit Lithoijen, die tevens gemeenteraadslid is in Oss.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch