Volledig scherm
Een uit de grond getrokken bord herinnert aan de ongeregeldheden van woensdag bij stadion De VliertEn © Marc Brink/BD

Bij De Vliert opgepakt viertal weer naar huis: politie ‘pikt geweld niet’

DEN BOSCH - De vier mannen die woensdagavond bij stadion De Vliert werden aangehouden voor openlijk geweld zijn donderdagmiddag in vrijheid gesteld. ,,Tegen hen wordt dossier opgemaakt en dat dossier wordt beoordeeld door de officier van justitie’’, aldus een woordvoerder van de politie. 

Volgens de Bossche burgemeester Jack Mikkers waren zo’n honderd agenten in het bij stadion voor de wedstrijd FC Den Bosch - Go Ahead Eagles. Tot de agenten behoorden ook leden van de Mobiele Eenheid. Zij grepen na de wedstrijd in. 

Vooral erg

Mikkers benadrukt dat in de aanloop naar de wedstrijd overleg is geweest tussen FC Den Bosch,  politie en gemeente.  Hij moest verstek laten gaan bij de wedstrijd (‘Ik moest naar een vergadering’). Bij hem rinkelde geregeld de telefoon over ‘ontwikkelingen’ tijdens en na de wedstrijd. ,,Tot de 89ste minuut was het een fantastische avond. Na het doelpunt van Go Ahead Eagles was het voorbij. Het is erg dat we het na een fantastisch seizoen moeten hebben over de ongeregeldheden. Ik heb geen idee hoeveel schade er rond het stadion is. Maar de imagoschade vind ik vooral erg.’’ 

Hij zegt dat de ongeregeldheden en de aanpak binnenkort worden geëvalueerd. 

Grof geweld 

Volgens de politie werd na de wedstrijd door supporters van FC Den Bosch ‘de confrontatie gezocht met supporters van de andere partij, wat werd voorkomen door inzet van de politie.’ ,,Daarna keerden zij zich tegen de politie. Daarbij is grof geweld gebruikt en onder andere gegooid met stenen, fietsen en stukken hekwerk’’, aldus de politie.

De woordvoerder zegt dat de politie snapt dat er ‘emoties zijn bij een wedstrijd met grote sportieve belangen’. ,,Dat rechtvaardigt echter op geen enkele manier geweld tegen hulpverleners. Geweld tegen hulpverleners pikken wij niet en we treden dan ook hard op.’’

Volledig scherm
Vlakbij het stadion werd volgens ooggetuigen een heg in brand gestoken. Aan de linkerkant is een gedeelte zwart geblakerd. © Marc Brink/BD
 1. Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in
  PREMIUM

  Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in

  DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade wil de nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade in Den Bosch toch gebruiken als tijdelijk theater. Maar dan moet wél definitief bekend zijn wanneer het huidige theater gesloopt wordt. En moet de nieuwe er op dat moment ook staan. Daarmee houden directie en bestuur van het theater, tegen de zin van het college van B en W in, vast aan de Kaaihal als tijdelijk theater.
 2. Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij 
stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’
  PREMIUM

  Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’

  DEN BOSCH - Pakken koffie zijn een favoriete buit van winkeldieven. Bij een heler hopen ze er nog iets voor op te strijken. Met het stelen van één pak kom je niet ver. Daarom ging een Bosschenaar (53) er twee maanden geleden bij een Kruidvat-filiaal aan de Hoge Steenweg vandoor te gaan met 25 pakken. Het viel beveiligers op dat hij met een lege Big Shopper binnenkwam en zonder te betalen vertrok met een uitpuilend exemplaar. De man stond deze week terecht bij de politierechter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch