Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Bij JADS in Den Bosch weten ze het: Sherlock Holmes is straks een digitale tovenaar

DEN BOSCH - De universitaire data-opleiding JADS in Den Bosch werkt aan projecten die politie en justitie kunnen helpen bij het bestrijden van de misdaad vanachter de computer. Want de nieuwe Sherlock Holmes moet vooral digitaal uit de voeten kunnen, weten ze in Den Bosch. 

De hoeveelheid data die wereldwijd gecreëerd wordt, verdubbelt iedere twee jaar. We zwemmen in een zee van data: waarschijnlijk is er geen plek in Brabant waar dat beter beseft wordt dan de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch. De gezamenlijke opleiding van de universiteiten in Tilburg en Eindhoven groeit zelf ook als kool: ruim twee jaar na de start zijn er inmiddels bijna driehonderd reguliere studenten, waarvan meer dan éénderde uit het buitenland komt. 

  1. Vieze Jack en Dario? Kansloos in Oeteldonk
    PREMIUM
    VIDEO

    Vieze Jack en Dario? Kansloos in Oeteldonk

    DEN BOSCH - Op YouTube is de ‘carnavalsclip’ van SjanSjee dit jaar al ruim over de 200.000 keer bekeken. ,,Pffff’’, verzucht Danny van Ham, ,,met dat nummer ’Ik wil je pijpen’... Ver-schrik-ke-lijk, het wordt met het jaar erger’’, aldus de helft van het duo Niek & Danny. Niet dat zij puur Oeteldonkse teksten maken, maar toch: de kenmerkende blauwe kiel en das én de moderne Twee Pinten-sound verbindt onmiskenbaar hun liefde aan het carnaval in Den Bosch. ,,Vieze Jack? Kansloos in Oeteldonk en ik hoop dat dat nog héél lang zo blijft.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch