Volledig scherm
Indruk van een eerdere bijeenkomst van Nieuwe Filmers in de Verkadefabriek. © Marcus Peters.

Bijeenkomst Nieuwe Filmers over animatie

DEN BOSCH - Nieuwe Filmers houdt op 19 juni vanaf 19.30 uur in de Bossche Verkadefabriek een bijeenkomst over animatie. Het gaat onder meer over de manier waarop je animatie kunt inzetten en of het mogelijk is om een animatie te maken in vijf dagen.  

Een toelichting wordt gegeven door Yvonne Van Ulden, creatief producent, script coach, filosoof en docent met extra aandacht voor animatie. Van Ulden is ook Nederlands ambassadeur bij The European Animation Awards. 

Andere gasten zijn animatie regisseur Matty Jorissen ('From The Snow-Covered Hill’), Ron Schuijt illustrator, animator en striptekenaar en Joost Lieuwma schrijver, regisseur en animatiefilmmaker. Voor deze editie werkt Nieuwe Filmers samen met de Bossche animator Roy de Haan.

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch