Het kasteel van Croy, bij Aarle-Rixtel, behoort tot de Brabantse kastelen die nog wél in goede staat zijn, zag fotograaf Marc Bolsius: "Dankzij een bedrijf dat erin zit."
Volledig scherm
PREMIUM
Het kasteel van Croy, bij Aarle-Rixtel, behoort tot de Brabantse kastelen die nog wél in goede staat zijn, zag fotograaf Marc Bolsius: "Dankzij een bedrijf dat erin zit." © copyright Marc Bolsius

Binnenkijken bij je overgrootouders, je rijke overgrootouders

DEN BOSCH - Gouden kranen, marmeren vloeren, en zeeën van ruimte. De kastelen en landhuizen van vroeger tonen de glorie van wat eens was. Maar het brokkelt langzaam af, letterlijk. Dus ging fotograaf Marc Bolsius op pad. Voordat het te laat is. 

  1. Enquête: Brabanders mijden massaal toeristische trekpleisters, groot deel gaat zelfs niet weg door corona

    Enquête: Brabanders mijden massaal toeristi­sche trekpleis­ters, groot deel gaat zelfs niet weg door corona

    Gaan we dit jaar weg of blijven we liever bij huis? Terwijl lockdowns worden opgeheven en grenzen weer opengaan staat de zomervakantie voor de deur. 2.237 lezers van deze site vulden de vakantie-enquete in en gaven aan massaal het vliegtuig én toeristische trekpleisters te mijden vanwege de coronamaatregelen. Daarbij gaat een deel zelfs helemaal niet op vakantie vanwege het virus.
  2. JBZ over nepverpleegkundige: ‘Hij registreerde in dossier toedienen van medicatie’

    JBZ over nepver­pleeg­kun­di­ge: ‘Hij registreer­de in dossier toedienen van medicatie’

    DEN BOSCH - Er zijn geen aanwijzingen voor klachten bij patiënten met wie de aangehouden Bosschenaar (24) als ‘nepverpleger’ contact had in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis nadat het Openbaar Ministerie bekend maakte dat het OM de Bosschenaar ervan verdenkt patiënten medicatie te hebben toegediend zonder daarvoor te zijn gekwalificeerd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch