Straatbeeld voor en na de kap
Volledig scherm
PREMIUM
Straatbeeld voor en na de kap © Bart Gotink/BD en Google Maps

Bisdom kapt illegaal twee bomen, tot woede van de buren: ‘Zitten wij tegen de rotzooi aan te kijken’

Di 30 jul. Toen Jaap Bernsen 's avonds zijn gordijnen dichtdeed, keek hij nog tegen groene bomen aan. Toen hij 's morgens de gordijnen opende, waren de twee tien meter hoge haagbeuken weg. Gekapt op het terrein van het bisschoppelijk paleis, zonder vergunning. ,,We zijn door een menselijke fout tot een onjuist oordeel gekomen", zeggen ze daar.

 1. Na 12 jaar heeft Engelen ‘eindelijk’ weer een nieuw beeld naast de kerk: ‘klein maar fijn, maar het past hier’

  Na 12 jaar heeft Engelen ‘eindelijk’ weer een nieuw beeld naast de kerk: ‘klein maar fijn, maar het past hier’

  ENGELEN - ,,Eindelijk!” roept wethouder Huib van Olden als hij de oude vlag van Engelen van het beeld trekt. Twaalf jaar nadat een bronzen sculptuur met twee engelen werd gestolen, staat er naast de Protestantse Kerk in Engelen nu een mini-versie ontworpen door bouwhistoricus Jan Viguurs van de afdeling Erfgoed. Het is een afbeelding van kunststof in 3D van de kerk zoals die eruit moet hebben gezien tussen 1551 en 1587. De lege sokkel is verleden tijd.
 2. Hè gelukkig, terug naar het ‘nieuwe normaal’. Maar hoe worden we daar gelukkig van?
  PREMIUM

  Hè gelukkig, terug naar het ‘nieuwe normaal’. Maar hoe worden we daar gelukkig van?

  GEMONDE/VUGHT - De wereld gaat weer open, terug naar het nieuwe ‘normaal’. Gelukkig ... denken veel mensen, zeker na deze intense coronaperiode. Maar virus, lockdown, pandemie of niet: je geluk zou dáár niet van mogen afhangen, benadrukt schrijver Jan Jaap van Hoeckel uit Gemonde, die meerdere boeken over gelukkig zijn schreef. ‘Of je gaat zitten chagrijnen, of je accepteert de nieuwe situatie’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch