Volledig scherm
Theo Lamers. © Ed van Alem

Bisschop benoemt Theo Lamers als opvolger van naar Groningen vertrokken vicaris-generaal Ron van den Hout

DEN BOSCH - Theo Lamers wordt per 1 juni de nieuwe vicaris-generaal van het bisdom Den Bosch. Bisschop Gerard de Korte heeft hem benoemd als opvolger van Ron van den Hout, die twee jaar geleden bisschop is geworden in Groningen. 

Het is aan Lamers de bisschop bij te staan in het bisdom-bestuur. De Boxmerenaar gaat de functie parttime vervullen. Hij blijft ook werken in de parochie H. Martinus in Cuijk, waar hij sinds 2016 pastoor is. 

Bisschop De Korte is blij met de benoeming. ,,Ik ben al geruime tijd van mening dat een versterking van de staf gewenst is en dat een tweede vicaris- generaal, naast hulpbisschop Mutsaerts, voor het bestuur van ons grote bisdom wenselijk is. Pastoor-deken Theo Lamers heb ik leren kennen als een gelovig priester, een harde werker en een hartelijk mens die mensen kan verbinden. Ik ben daarom blij dat hij positief heeft gereageerd op mijn verzoek om het bestuur van ons bisdom te komen versterken.”

Staf weer compleet

De staf van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch bestaat per 1 juni uit bisschop Gerard de Korte, hulpbisschop en vicaris-generaal Rob Mutsaerts, vicaris-generaal Theo Lamers, kanselier Vincent Peters en econoom Wil van de Molengraft.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch