Volledig scherm
Bobby Rust in de keuken van restaurant Noble Kitchen. © Jan Zandee/Fotoburo Bolsius

Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

DEN BOSCH - Chef-kok Bobby Rust (37) is weg bij het in Cromvoirt gevestigde restaurant Noble Kitchen van sterrenchefkok Edwin Kats (restaurant Noble in Den Bosch). Rust ging vorig jaar aan de slag in het naast de golfbaan gelegen bedrijf. Hij is intern opgevolgd door Tom Schoonus (ruim een jaar souschef in Noble Kitchen en bijna zes jaar souschef in Noble). Ook was Schoonus drie jaar werkzaam in restaurant Cordial (Oss).  

Kats zegt niet te weten waar Rust nu werkt. Volgens hem heeft het vertrek van Rust te maken met de  woon-werk afstand die Rust moest afleggen vanuit zijn woonplaats Amsterdam waar Kats ook heeft gewoond. Volgens Kats was Rust niet bereid om naar Brabant te verhuizen zoals Kats dat wenst. 

Vanaf 2006 tot 2010 was hij chef de partie/souschef in sterrenrestaurant De Librije (Zwolle).

Videoland 

Rust werkte niet alleen samen met sterren-chef Jonnie Boer, maar ook met sterrenkoks Ron Blaauw, Sergio Herman en Robert Kranenborg.  Voordat hij in Noble Kitchen ging werken was hij werkzaam in de keuken van  restaurant Tante Kee (Kaag). 

De Amsterdammer was via Videoland te zien in de tv-serie De nieuwe garde, waarbij maandenlang acht chef-koks werden gevolgd in hun keuken én in hun dagelijks leven.

Tom Schoonus was onder meer werkzaam in het sterrenrestaurant  La Rive in het Amstel Hotel en Avant-Garde van Groeninge (destijds het sterrenrestaurant in het PSV stadion). 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch