Volledig scherm
De houten beschuttingen en stutting voor de verbouw van de voormalige V&D tot een Hudsons Bay winkelop de Pensmarkt in Den Bosch. © copyright Marc Bolsius

Boekhandel Scheltema strijkt neer in Den Bosch en Tilburg

DEN BOSCH/TILBURG - De gerenommeerde boekhandel Scheltema gaat zich vestigen in de Hudson's Bay-filialen die in september worden geopend in het voormalige V&D-panden in Den Bosch en Tilburg. Volgens een woordvoerster van Hudson's Bay doet Scheltema dat ook in andere filialen met een vergelijkbare opzet.

,,De boekenverkoop is niet beperkt tot één afdeling. Het is de bedoeling dat de boeken te koop zijn op verschillende afdelingen. Op de koffieafdeling komen bijvoorbeeld reisboeken en op de woonafdeling zouden interieurboeken kunnen komen'', aldus de woordvoerster.

Volgens haar wordt de boekenselectie ook aangepast aan feestdagen als Moederdag of periodes als Kerstmis en de zomervakantie.

Scheltema is een van de grootste boekhandels in Nederland. Het bedrijf werd in 1853 kin Amsterdam opgericht door Jacobus Hendrik Scheltema. De boekhandelketen bleef tot 1970 zelfstandig. Daarna werd de winkel onderdeel van Kluwer (1970), Boekhandelsgroep Nederland (BGN) (1991) en Polare (2012). Sinds 2014 is Scheltema overgenomen door Novamedia en is sindsdien weer een zelfstandige boekhandel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch