Volledig scherm
PREMIUM
In ontmoetingscentrum DePetrus werken verschillende organisaties samen. © Roy Lazet

‘Bonus’ voor cultuurverenigingen die samenwerken

‘Samen dichtbij cultuur’, is de titel van de nieuwe cultuurnota 2020-2023 in Vught. Samenwerken wordt er liefst 31 keer in genoemd. Vught wil dat cultuurverenigingen elkaar meer opzoeken en kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Als ze daar gehoor aan geven, kunnen ze rekenen op een ‘bonus’. 

DePetrus is volgens de cultuurnota 2020-2023 Vught hét beste voorbeeld van hoe je samen tot méér en béter kunt komen. De bibliotheek, Wereldwinkel, VVV, Welzijn Vught, Stichting ABZ en het Vughts Museum delen sinds vorig jaar het kerkgebouw en dat heeft veel voordelen. Ze delen niet alleen het kopieer- en koffieautomaat maar organiseren ook samen evenementen. Van de Ven: ,,Ze bundelen hun krachten. Er ontstaan nieuwe ideeën. DePetrus laat ook zien dat door de ontstane vervlechting, de eigen identiteit niet verloren hoeft te gaan. Vaak is dat de vrees van organisaties.”

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch