Boos GROEN inZICHT komt zelf met windmolenplan voor Rosmalense polder

VIDEODEN BOSCH - Tegen gigantische windturbines in de Rosmalense polder zijn, maar het niet bij protesteren en schoppen tegen de plannen laten. Een grote groep van bewoners van de Groote Wielen komt dan ook nog deze maand met een alternatief plan. 

,,Dan zal blijken dat er veel minder windmolens in Den Bosch hoeven te komen dan aanvankelijk gedacht’’, nam voorzitter Pascal Spelier van de vereniging GROEN inZICHT een voorschot. In het plan zal de vereniging in ieder geval ook uit de doeken doen dat de cijfers die het college van B en W over het energieverbruik in de gemeente Den Bosch heeft gepresenteerd niet deugen. Volgens de voorzitter is de gemeenteraad ‘onjuist geïnformeerd en is er een besluit genomen op basis van onjuiste berekeningen’. 

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch