Volledig scherm
PREMIUM
Varende parade in de geest van Jheronimus Bosch op het water. De Triomf van Rob van Dam © copyright Marc Bolsius

Bosch Parade is na drie jaar terug met beste tocht ooit

DEN BOSCH - Een kakelbonte fantasiearmada waar grootmeester Jheronimus Bosch zelf zijn vingers bij af zou likken. Zo hadden de makers van de Bosch Parade het ongeveer voor ogen toen in 2010 de eerste kunstboten de Bossche wateren opsierden. Of het nu de Aa, Binnendieze of Dommel is, deze unieke Bossche vlootschouw blijkt zowel nationaal als internationaal bij een breed publiek aan te slaan. 

Even was er een windstilte maar na drie jaar is de Bosch Parade weer terug. Aanvankelijke financiële perikelen kon het team rond bedenker Miesjel van Gerwen er niet van weerhouden om te blijven dromen. De Bosch Parade beleefde gisteren een gedenkwaardige doorstart.

  1. Bossche M-side distantieert zich van racistische uitlatingen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    Bossche M-side distanti­eert zich van racisti­sche uitlatin­gen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    De M-side, de fanatieke FC Den Bosch-supporters, heeft zich in een statement op Facebook uitgesproken tegen racisme. Enkele supporters lieten zich afgelopen zondag vanaf de tribune racistisch uit richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. ‘Voor ons als FC Den Bosch-supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle, want dit kan en mag nooit meer gebeuren.’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch