Volledig scherm
Visual van het Bosch Winter Paradice op de Parade in Den Bosch. © Marc Brink

Bosch Winter Paradice is een stap dichterbij

DEN BOSCH - De voorbereiding van het Bosch Winter Paradice als opvolger van het Bosch Winterparadijs verkeert volgens initiatiefnemers Dick Keser en Willem-Jan Brabers in een beslissende fase. De Stichting Ondernemersfonds Centrum 's-Hertogenbosch heeft 30.000 euro verleend. 

Voor de organisatie is het een halszaak dat de gemeente deze maand nog met een financiële bijdrage komt. Brabers wenst niet te zeggen om welk bedrag het precies gaat.

Eind vorig jaar zei het college van B en W dat 'nadere uitwerking wordt gegeven' aan een evenement dat niet of veel minder afhankelijk is van gemeentelijke subsidie'.

,,De gemeente reageert niet op onze herhaaldelijke verzoeken. Maar we blijven hopen dat het lukt. Want het Bosch Winter Paradice is een evenement dat breed gedragen wordt voor en door Bosschenaren.'' Dat zegt Brabers die werkzaam is voor het bedrijf Ticketplus dat via internet kaarten wil verkopen voor de glijbanen en ijsbaan.

Dick Keser, eigenaar van het bedrijf Swedice, wil een ijsbaan van 600 vierkante meter en twee 40 meter lange glijbanen leveren voor het evenement dat vanaf 7 december tot en met 7 januari is gepland op de Parade.

Meer beleving

Volgens Brabers en Keser gaat het evenement minimaal; tweeeneenhalve ton kosten waarvan zij een halve ton voor hun rekening nemen. Een vergelijkbaar bedrag zou moeten komen uit de kaartverkoop.

Toine van Stiphout, eigenaar van restaurant 't Keershuys, gaat het horeca-gedeelte exploiteren. Volgens Van Stiphout is de opzet onvergelijkbaar met het Bosch Winterparadijs. ,,De opzet was gedateerd. Het is tijd voor meer beleving.''  

Het is de bedoeling dat de binnenstad wordt betrokken bij het evenement. Brabers is ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch bereid om op een avond de winkels tot 23.00 uur geopend te houden. Klanten zouden munten kunnen krijgen om te schaatsen en glijden. Ook hoopt Brabers voor een vergelijkbare actie samen te kunnen werken met een aantal restaurants.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch