Volledig scherm
De sloop van de voormalige Boschveldschool is gestart. © BD

Boschveldschool kopje kleiner

DEN BOSCH - In de wijk Boschveld wisten ze al lang dat de voormalige gelijknamige school gesloopt zou worden, maar soms moet je het eerst zien om het te geloven.  

Sinds deze week  kan niemand er meer omheen, de kranen en grijpers van sloopbedrijf Gubbels happen het gebouw de Edisonstraat systematisch een kopje kleiner.  

Vlek 3, zo heet de plek in ambtenarentaal, is bestemd voor woningbouw: grondgebonden koopwoningen en sociale huurappartementen. De kerk die pal tegen de school staat, blijft behouden.  Foto Marc Bolsius

  1. Waarom laten meeste Bossche cafébazen (nog) niks van WK voetbal in de zaak zien?

    Waarom laten meeste Bossche cafébazen (nog) niks van WK voetbal in de zaak zien?

    Wie donderdagmiddag de WK-wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Canada wil zien in een Bosch café moet zijn of haar best doen. Jan van Son, eigenaar van feestcafé De Carrousel (Karrenstraat), pakte twee jaar geleden flink uit tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Bij de ingang hing een groot spandoek dat in de zaak alle wedstrijden van Oranje live te zien waren. En er werd getrakteerd. Want elk Nederlands doelpunt was goed voor een oranje borrel en er was korting op bier.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch