Volledig scherm
PREMIUM
Jan van der Eerden bij de Binnendieze achter zijn woning in de Bossche binnenstad. © Roy Lazet

Bossche architect Jan van der Eerden (92) overleden: ‘Zoveel liefde voor de stad’

DEN BOSCH - Jan van der Eerden, de Bossche architect die zich met zijn plaatsgenoot Hein Bergé verzette tegen het dempen van de Binnendieze in Den Bosch, is zaterdag op 92-jarige leeftijd overleden.

,,Jan was een echte visionair. Hij verzette zich in de jaren zestig tegen het toenmalige gemeentebestuur en de gedachte van de wethouder dat de stad failliet zou gaan als de Binnendieze zou worden gerestaureerd.’’ Dat zegt Peter Verhagen die jarenlang als ambtenaar nauw betrokken was bij de restauratie van de Binnendieze. ,,Ik was het direct eens met de strijd van Jan van der Eerden, maar ambtenaren moesten gewoon uitvoeren wat een wethouder wenste. Gelukkig bleef de Binnendieze behouden’’, aldus Verhagen die als projectleider was betrokken bij de restauratie.

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch