Volledig scherm
De toiletten bij de Beach Bar. © Marc Brink/BD

Bossche Beach Bar heeft na valpartij ook een toilet voor mindervaliden: ‘Blij dat het nu goed is geregeld’

DEN BOSCH - De gemeente heeft onlangs tijdelijke toiletten laten installeren naast de Beach Bar aan de oever van de Bossche Zuiderplas. Er is vooral werk gemaakt van een toilet voor mindervaliden. Op de speciale toilet werd vorig jaar aangedrongen door de gemeenteraad (vooral door GroenLinks en de PvdA). 

Dat gebeurde nadat afgelopen zomer een rolstoelgebruiker bij de toiletten haar pols brak bij een valpartij. Dat zou zijn gebeurd omdat een verhard pad ontbreekt.

De afgelopen tijd zijn mobiele toiletgebouwtjes geplaatst op betonnen platen met een oppervlak van zo'n honderd vierkante meter. ,,Het beton is bedoeld als manoeuvreerruimte voor rolstoelen’’, aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Foto’s gekregen 

Volgens hem heeft de aanleg van de vloer zo'n 5.000 euro gekost. Dat bedrag betaalt de gemeente ook om de komende maanden de (aangepaste) voorzieningen te huren. 

,,Ik ben blij dat het nu goed is geregeld’’, zegt Charles Zaunbrecher die de Beach Bar huurt van de gemeente. Hij vindt het ‘jammer’ dat niet direct de goede toilet voor rolstoelers beschikbaar was. ,,En ik kreeg de afgelopen tijd klachten dat de gewone toiletten niet gescheiden zijn voor mannen en vrouwen. Vanaf tien mei is dat opgelost’’, zegt Zaunbrecher. 

Volledig scherm
Beach Bar aan de oever van de Zuiderplas. © Marc Brink/BD

Het juiste materiaal

 Roos Kapteijns, manager Gehandicapten Platform ‘s-Hertogenbosch,  vindt dat het er ‘hartstikke goed uitziet’. ,,Ik heb nog niet ter plaatse poolshoogte genomen. Maar ik heb foto's gekregen waarop ik een goede indruk heb’’, zegt Kapteijns. 

Zij kan zich voorstellen dat een oprij-plaatje voor rolstoelers problemen kan opleveren. ,,Maar ik heb begrepen dat de leverancier dit materiaal op heel veel locaties heeft geïnstalleerd zonder dat het tot problemen leidt. Dus ik verwacht dat het bij de Beach Bar ook wel goed is.’’ 

Als eigenaar liet de gemeente vier jaar geleden een toiletwagen installeren bij de Beach Bar.  ,,Het juiste materiaal was nu niet direct beschikbaar‘’, aldus de woordvoerder van de gemeente.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch