Tuinen van woningen aan de Tweede Hervendreef grenzen aan de Hervensebaan waar Central Harley-Davidson is gevestigd. Klanten zouden geluidsoverlast veroorzaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinen van woningen aan de Tweede Hervendreef grenzen aan de Hervensebaan waar Central Harley-Davidson is gevestigd. Klanten zouden geluidsoverlast veroorzaken. © Marc Bolsius

Bossche buurt baalt van motorrijders: ‘De herrie is niet te harden’

DEN BOSCH - De Herven staat bekend als een rustige Bossche buitenwijk zonder wanklank. Maar volgens een aantal bewoners klinkt juist daar geregeld oorverdovende herrie. Het zou gaan om klanten van het bedrijf Central Harley-Davidson, dat na een verhuizing vanuit Veghel sinds maart is gevestigd aan de Hervensebaan. De mede-directeur van het zestien jaar oude familiebedrijf zegt er alles aan te doen om de geluidsoverlast aan te pakken.

 1. Bossche verloskundige Jongmans geridderd voor geboortezorg rond Eindhoven

  Bossche verloskun­di­ge Jongmans geridderd voor geboorte­zorg rond Eindhoven

  DEN BOSCH/EINDHOVEN - Verloskundige Lidewijde Jongmans (64) uit Den Bosch stond in 37 jaar in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven duizenden vrouwen en hun partners bij bij de geboorte van hun kind. Vrijdagmiddag nam ze afscheid en werd voor haar verdiensten voor de geboortezorg in de regio Zuidoost-Brabant geridderd. Burgemeeser Jack Mikkers van Den Bosch speldde haar in Veldhoven de versierselen op.
 2. Bossche Henk stond op het randje van de afgrond en is nu weer springlevend: ‘Ik zat in de verkeerde film’
  PREMIUM

  Bossche Henk stond op het randje van de afgrond en is nu weer springle­vend: ‘Ik zat in de verkeerde film’

  DEN BOSCH - Verhalen over kanker doen vaak pijn, maar er is ook hoop. Henk Pinckers uit Den Bosch overwon een levensbedreigende vijand. Dankzij een stamceldonor. Een enorme overlevingsdrang, de nodige strijdlust, hulp en steun van artsen en naasten, én een portie geluk deden de rest. Nu, op z'n 66ste, straalt-ie bovenal levenskracht uit. ,,Ik zat in de verkeerde film."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch