Bewoners rondom de Hinthamerstraat klagen over overlast van verkeer, bezoek van coffeeshops met draaiende motoren en van mensen die daar wat rondhangen overdag en 's avonds.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners rondom de Hinthamerstraat klagen over overlast van verkeer, bezoek van coffeeshops met draaiende motoren en van mensen die daar wat rondhangen overdag en 's avonds. © copyright Marc Bolsius

Bossche buurt eist actie tegen coffeeshopbezoekers die óveral parkeren: ‘Het lijkt wel een drive-in’

DEN BOSCH - Bewoners van straten rondom de Hinthamerstraat zijn he-le-maal klaar met de overlast die coffeeshopbezoekers veroorzaken. Zo worden auto’s in het wilde weg geparkeerd en buurtbewoners durven overtreders niet meer te corrigeren. Maar het zijn niet alleen coffeeshopbezoekers die overlast veroorzaken.

,,Oprotten kankerlijer!", roept een man terwijl hij zijn grote hond de auto uit duwt richting de fotograaf van het Brabants Dagblad. Een paar minuutjes eerder parkeerde de man zijn auto op de Monseigneur Prinsenstraat vlakbij de Hinthamerstraat. Zijn vrouwelijke medepassagier stapte uit om naar een van de twee coffeeshops te gaan. De fotograaf wilde een foto maken van de auto, maar daar was de man dus niet van gediend.

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch