Volledig scherm
Jan van Kollenburg van Café Bar le Duc. © Marc Bolsius

Bossche cafés Roels en Bar le Duc flink gedaald in Café Top 100: ‘Het zijn momentopnames’

DEN BOSCH  - Twee Bossche cafés staan genoteerd in de onlangs gepresenteerde Café Top 100 van het Horecavakblad Misset Horeca. Café Bar le Duc (Korenbrugstraat) en Roels (Korte Putstraat) zijn wel flink gedaald. 

Roels werd vorig jaar eervol vermeld op de derde plaats. Maar zo’n podiumplaats zit er nu niet in. Want het horecabedrijf eindigde op de 53ste plaats

Bar le Duc scoorde vorig jaar de 38ste plaats en krijgt nu een 79ste plaats toebedeeld ook al  heeft de jury het over ‘een mooie zaak met een uitgebreide en uitgebalanceerde kaart’.  ,,Een flinke daling van 41 plekken. Aan de andere kant is onze laagste notering in de lijst sinds 2005 98ste en de hoogste 23ste in 2009’’, zegt eigenaar Jan van Kollenburg. Hij wijst erop dat het gaat om momentopnames.

Café Reinders 

Het Bossche café Reinders (Kruisstraat) eindigde vorig jaar op de 89ste plaats en komt nu niet meer voor in de Café Top 100. Dat is niet verwonderlijk, want mede-eigenaar Frank Reinders laat weten dat hij zijn zaak niet heeft aangemeld voor deelname.  

Ieder café mag meedoen met de top 100 van Horecavakblad Misset Horeca als het aan twee voorwaarden voldoet: het is minstens vier dagen per week open en gasten moeten altijd terecht kunnen aan de bar voor een biertje.

Vakjury

Iedereen die deelneemt aan de Café Top 100 krijgt twee bezoeken en van elk bezoek wordt een rapportage opgemaakt. In de eerste ronde bezoekt de vakjury alle cafés die zich ingeschreven hebben. De beste 125 gaan door naar ronde 2 en krijgen bezoek van de mystery visitors. Iedere zaak wordt minimaal 45 minuten bezocht én er wordt iets gegeten en gedronken. Op basis van deze bezoeken wordt een rapportage ingevuld aan de hand van tientallen criteria.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch