Volledig scherm
PREMIUM
Model Lydia Bodrero Reed in Mother of Beauty. © Frank van Osch

Bossche filmmaker maakt documentaire over ‘glamour girls’

DEN BOSCH - Filmmaker Frank van Osch maakte een mooie documentaire over de ‘glamour girls’ van net na de oorlog in Los Angeles. De film ‘Mother of Beauty’ gaat vrijdag in Den Bosch in première 

Op 2 augustus 1945 liep de toen 20-jarige Norma Jeane Dougherty binnen bij het Blue Book Modelling Agency, modellenbureau van Emmeline Snively in Los Angeles.  ‘Norma Jeane is 1.71 lang, weegt 54 kilo en heeft een goede huid, mooie ogen en goede tanden’,  noteerde Snively na afloop van de eerste bespreking. ‘Blonderen aanbevolen‘, schreef ze ook. Nadat Norma Jean 25 dollar had betaald, werd ze aangenomen.

 1. Nu is de stad echt klaar voor het Jeroen Boschjaar
  PREMIUM
  Column

  Nu is de stad echt klaar voor het Jeroen Boschjaar

  Za 15 dec. Met het Jeroen Boschjaar op komst, werd besloten dat het niet langer zo kon: al die moderne honingraatlampjes op de zo historische Markt. Dus werden deze lampen - nog geen zes jaar nadat de palen waren verschenen - vervangen door ‘historische ogende’ exemplaren. Toen dat in januari 2016 gebeurd was, was de stad klaar voor het Boschjaar. Of nou ja, bijna dan: de moderne lampen aan de gevels van de cafés moesten nog gebeuren.
 2. Bosschenaar (23) haalt levensgevaarlijke capriolen uit op de weg en laat aangereden fietsster zwaargewond achter

  Bossche­naar (23) haalt levensge­vaar­lij­ke capriolen uit op de weg en laat aangereden fietsster zwaarge­wond achter

  DEN BOSCH - Een 23-jarige man uit Den Bosch heeft vrijdag aan het einde van de middag met zijn auto meerdere levensgevaarlijke capriolen uitgehaald. Meerdere fietsers konden hem ontwijken, maar een 24-jarige fietsster uit Vlijmen werd door de man aangereden in de Hinthamerstraat. Zij is met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis, de bestuurder ging er direct na het ongeval vandoor.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch