Volledig scherm
PREMIUM
Model Lydia Bodrero Reed in Mother of Beauty. © Frank van Osch

Bossche filmmaker maakt documentaire over ‘glamour girls’

DEN BOSCH - Filmmaker Frank van Osch maakte een mooie documentaire over de ‘glamour girls’ van net na de oorlog in Los Angeles. De film ‘Mother of Beauty’ gaat vrijdag in Den Bosch in première 

Op 2 augustus 1945 liep de toen 20-jarige Norma Jeane Dougherty binnen bij het Blue Book Modelling Agency, modellenbureau van Emmeline Snively in Los Angeles.  ‘Norma Jeane is 1.71 lang, weegt 54 kilo en heeft een goede huid, mooie ogen en goede tanden’,  noteerde Snively na afloop van de eerste bespreking. ‘Blonderen aanbevolen‘, schreef ze ook. Nadat Norma Jean 25 dollar had betaald, werd ze aangenomen.

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch