Volledig scherm
Aandacht voor de gids op Bossche lantaarnpalen

Bossche Goededoelengids krijgt navolging in het land

De Lokale Goededoelengids die dit jaar in Den Bosch van start ging, krijgt in Alkmaar een broertje:  in navolging van  Rotaryclub Den Bosch-West heeft Rotaryclub Alkmaar De Waag besloten een eigen lokale goededoelengids te gaan maken. 

Net als in Den Bosch wordt hiervoor een aparte stichting opgericht. De presentatie van de Alkmaarse gids wordt verwacht in de tweede helft 2020.

In de zomer presenteerde de Stichting Goede Doelen ’s-Hertogenbosch haar gids. Daarin waren op dat moment 61 organisaties opgenomen die zich in de gemeente Den Bosch inzetten voor buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijke onderwerpen. 

Nalatenschap

De gids is bedoeld als hulp voor mensen die een donatie overwegen of lokale goede doelen willen opnemen in een nalatenschap. 

Lijst uitgebreid

De stichting heeft de lijst met Bossche goede doelen intussen uitgebreid tot 66 stuks. De organisaties die recent zijn opgenomen zijn Stichting Weeshuisjes, Stichting Dierenambulance ’s-Hertogenbosch, Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Kameraden en Stichting More Than Refugees.

De stichting gaat in deze maand een extra campagne voeren onder meer door aan 60 lantaarnpalen in de gemeente posters op te hangen. De stadsbibliotheek staat deze maand ook in het teken van geefgedrag. 

Opgenomen in testamenten

Volgens de stichting zijn de eerste resultaten sinds de start al merkbaar. uit contacten met notariaten blijkt dat er organisaties worden opgenomen in testamenten.  Ook zoeken bedrijven en particulieren bewust in de gids naar organisaties waaraan ze willen doneren.

De lokale Goededoelengids is er gekomen om een graantje mee te kunnen pikken van het vele geld dat de komende decennia vrij komt om te vererven van de babyboomers. Tot nu toe worden vooral (inter)nationale goede doelen opgenomen in testamenten. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch