Volledig scherm
Goudsmid Bas Verdonk werkte samen met Marco Borsato aan de armband voor WarChild. © Ron Eskens

Bossche goudsmid ontwerpt armband voor WarChild met Marco Borsato

DEN BOSCH - De Bossche goudsmid Bas Verdonk heeft gisteren samen met Marco Borsato een armband gelanceerd. De opbrengt gaat in zijn geheel naar WarChild, het goede doel waar Borsato ambassadeur voor is. Verdonk en Borsato kennen elkaar al langer en zijn ook bevriend. Samen bedachten ze deze ‘WarChild-Bracelet’. 

Verdonk was meteen laaiend enthousiast: ,,De armband is geschakeld. En vertelt echt het verhaal van kinderen in oorlog.” Het gaat om een sieraad van zilver en metaal. En dat laatste geeft het meteen een extra lading. ,,We gebruiken staal dat onderdeel is geweest van wapens. Maar nu het is omgesmolten dragen de schakels juist bij aan steun voor kinderen in oorlog.” 

De armband is vanaf half november te koop. Zo’n tweehonderd juweliers in Nederland en België doen belangeloos mee. Verdonk: ,,Niemand verdient er iets aan, de inkoopprijs staat gelijk aan de verkoopprijs.” Die is trouwens 129 euro. Bedels gaan 59 euro kosten. En daarvan zullen er steeds nieuwe komen. De eerste is ontworpen door Borsato, volgens Verdonk hebben diverse andere bekende Nederlanders inmiddels ook toegezegd mee te willen doen.

  1. FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstander met regelmaat getrakteerd op kraaienconcert’
    PREMIUM

    FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstan­der met regelmaat getrak­teerd op kraaiencon­cert’

    DEN BOSCH - Het is onduidelijk of het gaat om dezelfde mannen. Zeker is dat supporters van FC Den Bosch tijdens de intocht van Sinterklaas met leuzen en een spandoek pleitten voor Zwarte Piet. En het staat vast dat aanhangers van FC Den Bosch er enkele uren later (met spandoek) in het stadion voor zorgden dat de scheidsrechter de wedstrijd tegen Excelsior een poosje staakte.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch