Volledig scherm
Horeca op de Parade in Den Bosch. © Marc Bolsius

Bossche horeca: beoordeling door ruim 3.600 mensen

DEN BOSCH - Ruim 3.600 mensen hebben de afgelopen twee maanden via het gemeentelijke digipanel deelgenomen aan een onderzoek waarbij gaat om een beoordeling van de horeca in Den Bosch. Volgens een woordvoerster van de gemeente is het nog te vroeg om hierover nadere informatie te geven.

 ,,De verwerking en analyse kosten tijd. Het is de bedoeling dat de resultaten worden betrokken bij het opstellen van een nieuwe horecavisie.

Terrassen 

De deelnemers reageerden op negentien vragen en op enkele stellingen zoals ‘terrassen zouden alleen in de zomer moeten worden neergezet’. Deelnemers kregen niet alleen vragen over cafés en restaurants, maar ook cafetaria’s en lunchrooms. Het ging niet louter over de binnenstad, maar ook over het Paleiskwartier, de Tramkade en in buurtcentra.

Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, zei onlangs in het Brabants Dagblad dat het gaat om goede vragen.

Het digipanel wordt gevormd door inwoners van de gemeente, die via hun e-mailadres regelmatig een korte elektronische vragenlijst krijgen voorgelegd. Dat gebeurde eerder met een onderzoek naar de kermis en afvalverwerking. Onlangs werden vragen gesteld over de lokale omroep Dtv-Den Bosch.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch