Volledig scherm
Horeca op de Parade in Den Bosch. © Marc Bolsius

Bossche horeca: beoordeling door ruim 3.600 mensen

DEN BOSCH - Ruim 3.600 mensen hebben de afgelopen twee maanden via het gemeentelijke digipanel deelgenomen aan een onderzoek waarbij gaat om een beoordeling van de horeca in Den Bosch. Volgens een woordvoerster van de gemeente is het nog te vroeg om hierover nadere informatie te geven.

 ,,De verwerking en analyse kosten tijd. Het is de bedoeling dat de resultaten worden betrokken bij het opstellen van een nieuwe horecavisie.

Terrassen 

De deelnemers reageerden op negentien vragen en op enkele stellingen zoals ‘terrassen zouden alleen in de zomer moeten worden neergezet’. Deelnemers kregen niet alleen vragen over cafés en restaurants, maar ook cafetaria’s en lunchrooms. Het ging niet louter over de binnenstad, maar ook over het Paleiskwartier, de Tramkade en in buurtcentra.

Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, zei onlangs in het Brabants Dagblad dat het gaat om goede vragen.

Het digipanel wordt gevormd door inwoners van de gemeente, die via hun e-mailadres regelmatig een korte elektronische vragenlijst krijgen voorgelegd. Dat gebeurde eerder met een onderzoek naar de kermis en afvalverwerking. Onlangs werden vragen gesteld over de lokale omroep Dtv-Den Bosch.

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch