Volledig scherm
PREMIUM
Hardlopen met of zonder blinddoek: het is een wereld van verschil. Weten ook de begeleiders Frans Dix en Birte van Roosmalen(r) van Running Blind. © Chris Korsten

Bossche kinderen proberen uit: hoe is het om je als gehandicapte sporter voort te bewegen?

DEN BOSCH - Komende zondag staat tijdens de veertiende editie van de Vestingloop ook weer de Para Run op het programma. Hoe is het om je als gehandicapte sporter (zo snel mogelijk) voort te bewegen? Ruim dertig basisscholieren van Kindcentrum de Kwartiermaker hebben dat dinsdagmiddag kunnen ervaren op het Kerkplein.

Op het tijdelijk atletiekbaantje dat met behulp van muurverf tot stand is gebracht namen gedeputeerde Henri Swinkels en wethouder Huib van Olden eveneens de proef op de som.

 1. Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in
  PREMIUM

  Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in

  DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade wil de nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade in Den Bosch toch gebruiken als tijdelijk theater. Maar dan moet wél definitief bekend zijn wanneer het huidige theater gesloopt wordt. En moet de nieuwe er op dat moment ook staan. Daarmee houden directie en bestuur van het theater, tegen de zin van het college van B en W in, vast aan de Kaaihal als tijdelijk theater.
 2. Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij 
stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’
  PREMIUM

  Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’

  DEN BOSCH - Pakken koffie zijn een favoriete buit van winkeldieven. Bij een heler hopen ze er nog iets voor op te strijken. Met het stelen van één pak kom je niet ver. Daarom ging een Bosschenaar (53) er twee maanden geleden bij een Kruidvat-filiaal aan de Hoge Steenweg vandoor te gaan met 25 pakken. Het viel beveiligers op dat hij met een lege Big Shopper binnenkwam en zonder te betalen vertrok met een uitpuilend exemplaar. De man stond deze week terecht bij de politierechter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch