Bossche Komeedie
Volledig scherm
PREMIUM
Bossche Komeedie © Mark van de Voort / BD

Bossche Komeedie houdt het strak en sfeervol met nieuw blijspel

DEN BOSCH - Nestblijvers drijven de Brabantse gezelligheid graag op de spits. Waarom in je eentje op een zolderkamertje gaan zitten kniezen, als je ook bij moeders thuis kan blijven plakken. Zo'n kibbelend hok vol volwassen nestblijvers is gefundenes fressen voor een hilarisch avondje. De Bossche Komeedie voegt de daad bij het woord. Tijdens hun blijspel 'Rooie Rôze of Sperziebôôntjes?' maakt het publiek kennis met nestblijvers Tineke, Toos, Tjeu en Ties van Liefoort. Nu pa en ma zijn gaan hemelen wacht ze alle vier een nieuwe toekomst.

Bij De Bossche Komeedie doen ze graag aan louterende relatietherapie. In 'Ssssst!! Pas Gescheeje' (2017) werd er nog driftig een huwelijk ontbonden en vorig jaar werd er onbekommerd gedatet in 'De Torteldûfkes'. Nu staan er vier keuvelende buitenbeentjes centraal die het gevaar en de geneugten van de liefde ontdekken. 

 1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

  DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.
 2. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
  PREMIUM
  UPDATE

  Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

  DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch