Volledig scherm
De Meierijsche Kar. © Marc Brink/BD

Bossche Meierijsche Kar na carnaval voorgoed dicht

DEN BOSCH - Horecabedrijf De Meierijsche Kar, gevestigd in de Bossche Hinthamerstraat is op 13 februari voor het laatst geopend. ,,De pandeigenaar zal na een grondige verbouwing een andere invulling aan het pand gaan geven. Voor mij en mijn familie is het de aanleiding om een andere weg in te slaan. We hebben besloten het bedrijf stop te zetten en er zal dan ook geen opvolging aan De Meierijsche Kar worden gegeven.'' Dat schrijft eigenaar Brigitte Repko-de Bekker op Facebook. 

Zij schrijft 'met ontzettend veel plezier' jarenlang voor iedereen klaar te hebben gestaan. ,,Vele feesten, carnaval, lunch, diner en mooie koffie en borrel momenten hebben we met vele van jullie mogen meemaken'', aldus Repko-de Bekker.

Hartstilstand

Zonder toelichting zegt zij dat het 'tijd is voor iets anders, een nieuwe toekomst en daar heb ik dan ook veel zin in.' 

Repko-de Bekker zette het bedrijf voort nadat haar echtgenoot Bart Repko drie jaar geleden op 47-jarige leeftijd in zijn woning overleed aan een hartstilstand. 

Bart Repko nam in 1997 de zaak over van zijn vader, Jan Repko. Sinds 2008 was hij mede-eigenaar van het Rosmalense pannenkoekenrestaurant Stroop&Zo.

,,Je ging niet naar De Meierijsche Kar. Nee, je ging naar Bartje", zei Bosschenaar Huub van Mackelenbergh in het Brabants Dagblad. Hij kende Bart Repko al vanaf de basisschool.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch