Volledig scherm
Wethouder Huib van Olden.

Bossche Monumentenavond met ‘State of the Monument’ en onderscheiding

DEN BOSCH - In de week voor Open Monumentendag vindt de jaarlijkse Bossche Monumentenavond plaats. Tijdens de gratis toegankelijke avond op woensdag 11 september houdt stedenbouwkundige Peter Defesche een voordracht over Erfgoed naar de Toekomst, waarin hij zich afvraagt tot hoe ver we kunnen gaan met het wijzigen en moderniseren van monumenten.

Ook zal Voorzitter Henk van Beers van de Stichting ’s-Hertogenbossche Monumentenzorg zijn ‘State of the Monument’ uitspreken. Wethouder Huib van Olden zal hierop reageren. Tijdens de avond wordt de Monumentenonderscheiding uitgereikt.

Na de pauze spreekt bouwhistoricus Harrie Boekwijt over Bossche gebouwen en de Bossche stadshistoricus Van Heurn. Zijn nooit uitgegeven boek zal na 200 jaar over enige tijd alsnog verschijnen.

De Bossche Monumentenavond wordt georganiseerd door de Afdeling Erfgoed van de gemeente Den Bosch in samenwerking met de Stichting ’s-Hertogenbossche Monumentenzorg en de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en is dit jaar in het Jheronimus Bosch Art Center aan het Jeroen Boschplein 2 in Den Bosch. De deuren zijn open vanaf 19.00 uur, de monumentenavond begint om 19.30 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Huub van Mackelenberg. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch