Volledig scherm
De Haagse Protestantse Kerk (PKN) wil met een doorlopende kerkdienst voorkomen dat de Armeense Hayarpi Tamrazyan en haar familie worden teruggestuurd naar Armenië. © ANP

Bossche predikanten present bij marathondienst tegen uitzetting in Den Haag

DEN BOSCH/DEN HAAG - De Bossche pastores Franneke Hoeks, Ruud Stiemer en Erica Scheenstra nemen vrijdag 7 december deel aan de doorlopende kerkdienst in Den Haag die moet voorkomen dat de Armeense familie Tamrayzan wordt uitgezet.

De Armeense Hayarpi Tamrazyan en haar familie bivakkeerden wekenlang in een Katwijkse kerk en zochten 26 oktober hun toevlucht tot buurt- en kerkhuis Bethel in Den Haag. Daar wordt sindsdien door de Haagse Protestantse Kerk (PKN) non-stop - dag en nacht - een kerkdienst gehouden om te voorkomen dat het uitgeprocedeerde gezin wordt teruggestuurd naar Armenië. 

Hele land

Vanuit het hele land komen dominees naar Den Haag om een bijdrage te leveren. De Bossche pastores Franneke Hoeks, Ruud Stiemer en Erica Scheenstra nemen deel aan deze marathondienst als afgevaardigden van het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch. Zij verzorgen een viering op vrijdag 7 december tussen 12.00 uur en 14.00 uur.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch