Volledig scherm
De Haagse Protestantse Kerk (PKN) wil met een doorlopende kerkdienst voorkomen dat de Armeense Hayarpi Tamrazyan en haar familie worden teruggestuurd naar Armenië. © ANP

Bossche predikanten present bij marathondienst tegen uitzetting in Den Haag

DEN BOSCH/DEN HAAG - De Bossche pastores Franneke Hoeks, Ruud Stiemer en Erica Scheenstra nemen vrijdag 7 december deel aan de doorlopende kerkdienst in Den Haag die moet voorkomen dat de Armeense familie Tamrayzan wordt uitgezet.

De Armeense Hayarpi Tamrazyan en haar familie bivakkeerden wekenlang in een Katwijkse kerk en zochten 26 oktober hun toevlucht tot buurt- en kerkhuis Bethel in Den Haag. Daar wordt sindsdien door de Haagse Protestantse Kerk (PKN) non-stop - dag en nacht - een kerkdienst gehouden om te voorkomen dat het uitgeprocedeerde gezin wordt teruggestuurd naar Armenië. 

Hele land

Vanuit het hele land komen dominees naar Den Haag om een bijdrage te leveren. De Bossche pastores Franneke Hoeks, Ruud Stiemer en Erica Scheenstra nemen deel aan deze marathondienst als afgevaardigden van het Beraad van Kerken ’s-Hertogenbosch. Zij verzorgen een viering op vrijdag 7 december tussen 12.00 uur en 14.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch