Volledig scherm
PREMIUM
Nikki Van Leeuwen stopt binnenkort met warenhuis/café Robbies in de Verwersstraat: ,,Ik wil met trots de deur dichtdoen.’’ © Roel van der Aa

Bossche Robbies binnenkort voorgoed gesloten: ‘Het kan niet langer meer’

DEN BOSCH - Nikkie van Leeuwen stopt binnenkort met het Bossche warenhuis Robbies dat zij in 2015 opende in het pand van bank Lentjes & Drossaert. De zaak in de Verwersstraat heeft enkele retailprijzen gewonnen. In 2016, amper een jaar na de opening, werd de ‘best customer experience award overall concepts‘ toegekend. En twee jaar geleden eindigde Robbies bij een branche-organisatie als 27e in een internationale top 50 van ‘concept stores’.

Deze wapenfeiten staan met grote letters op de etalage. Maar de behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Want eind maart dooft eigenares Van Leeuwen (36) de kapitale kroonluchter in de gang voorgoed. ,,Doorgaan is geen optie. Het kan niet langer meer. Soms moet je stoppen om verder te komen’, zegt de in Goirle geboren ondernemer in de zaak waar het assortiment opvallend gevarieerd is. Je vindt er bijvoorbeeld eau de parfum, plaids, glaswerk, servies, theesoorten, vrouwenmode en chocolade.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch