De Sacramentskerk naast het voormalige fratershuis aan de Sonniusstraat in Den Bosch.
Volledig scherm
De Sacramentskerk naast het voormalige fratershuis aan de Sonniusstraat in Den Bosch. © Google Streetview

Bossche Sacramentskerk verkocht aan architectenbureau uit Kerkdriel

DEN BOSCH - Bijna twee jaar na de afscheidsdienst in juni 2018 van de Sacramentskerk in de Bossche wijk De Vliert is het kerkgebouw uit 2003 verkocht aan Sloven architectenbureau uit Kerkdriel. Volgens eigenaar Paul Sloven is het de bedoeling dat het bureau rond de zomervakantie naar het nieuwe adres in Den Bosch verhuist.

Sloven, die met zijn bureau al bijna twintig jaar aan de Kerkstraat in Kerkdriel zit, noemt het Bossche kerkgebouw naast het oude fraterhuis aan de Sonniusstraat een ‘mooie centrale plek’. ,,In Kerkdriel werd het door de groei van ons bureau te klein en vanuit Den Bosch zijn we zo in de Bommelerwaard.’’

Bedrijfsgebouwen en kantoren

Sloven doet (privé)projecten in Den Bosch en de Bommelerwaard. Zoals bedrijfsgebouwen en kantoren in Hedel, Ammerzoden, Waardenburg, Rosmalen en Zaltbommel.

1936-1950-2001

Met een nieuwe gebruiker komt er een einde aan de geschiedenis van de kerk die in 1936 begon en in 1950 nog werd uitgebreid. Omdat er door het teruglopende kerkbezoek keuzes gemaakt moesten worden, gingen in een rap tempo enkele kerken in de wijk Muntel-Vliert dicht of werden verkleind. De ‘grote’ Sacramentskerk ging uiteindelijk in 2001 dicht en een jaar later tegen de vlakte. In 2003 ging het huidige pand open. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch