Volledig scherm
stockadr stockfoto politie politiewagen ongeval zwaailicht misdaad criminaliteit © Thinkstock

Bosschenaar (23) haalt levensgevaarlijke capriolen uit op de weg en laat aangereden fietsster zwaargewond achter

DEN BOSCH - Een 23-jarige man uit Den Bosch heeft vrijdag aan het einde van de middag met zijn auto meerdere levensgevaarlijke capriolen uitgehaald. Meerdere fietsers konden hem ontwijken, maar een 24-jarige fietsster uit Vlijmen werd door de man aangereden in de Hinthamerstraat. Zij is met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis, de bestuurder ging er direct na het ongeval vandoor. 

Het kenteken werd door getuigen genoteerd waarop de politie in actie kwam. De bestuurder werd aan het begin van de avond op de Merwedelaan aangehouden. Er waren aanwijzingen dat de man onder invloed was van drugs, de afgenomen testen moeten nog worden onderzocht door het NFI. 

De man had voor de aanrijding al meerdere fietsers bijna aangereden. Verschillende mensen hebben zich al gemeld om aangifte te doen tegen de man, die al eerder in aanraking is gekomen met de politie vanwege agressief gedrag in het verkeer. Zijn auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek.  

  1. Samenwerking Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maandelijks ‘Sport Talk’

    Samenwer­king Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maande­lijks ‘Sport Talk’

    DEN BOSCH - Dtv Den Bosch en het Media Leer Park van het Van Maerlant gaan nauw samenwerken. Het Media Leer Park gaat samen met Media Presentaties van eigenaar/presentator Jan Willem van den Akker wekelijks het programma ‘In Gesprek Met’ maken en er komt een nieuw maandelijks sportprogramma. Beide programma’s worden door Van den Akker gepresenteerd en voortaan via Dtv Den Bosch uitgezonden.
  2. Raad van State: Mikkers was te snel met verbieden conferentie Eritrese jongeren in Veldhoven

    Raad van State: Mikkers was te snel met verbieden conferen­tie Eritrese jongeren in Veldhoven

    DEN HAAG - De toenmalige Veldhovense burgemeester Jack Mikkers heeft net voor Pasen 2017 te overhaast een noodbevel uitgevaardigd om een Eritrese jongerenbijeenkomst in congrescentrum NH Koningshof te verbieden. Mikkers, tegenwoordig burgemeester van Den Bosch, had daarbij te weinig oog voor het Grondrecht op vrijheid van vergadering. Dat blijkt woensdag uit een definitieve uitspraak van de Raad van State.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch