Volledig scherm
Agenten bij de woning aan de Marco Polostraat waar een dodelijke steekpartij plaatsvond. © Meesters Multi Media - Bart Meesters

Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

videoDEN BOSCH - De Bosschenaar (67) die op 13 mei werd aangehouden voor het doodsteken van zijn echtgenote bleef maandagochtend weg bij een rechtszitting waarbij niet inhoudelijk op de zaak werd ingegaan. ,,Hij schaamt zich enorm ten opzichte van zijn kinderen’’, zei zijn advocaat Albert Hamelers.

De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.

Medicijngebruik kan een rol spelen   

Tijdens de zitting waarbij enkele nabestaanden van het slachtoffer aanwezig waren, werd niet ingegaan op de achtergrond van de steekpartij. Volgens advocaat Hamelers zou medicijngebruik een rol kunnen spelen bij de steekpartij. Na afloop van de zitting zei de advocaat dat de Bosschenaar enkele dagen voor de steekpartij verschillende medicijnen door elkaar zou hebben gebruikt. Op zijn verzoek gaat Jan Ramaekers, psycholoog en hoogleraar gedragstoxicologie na of dat inderdaad het geval is geweest.

Tijdens de zitting zei de officier van justitie dat het Openbaar Ministerie ‘zware druk’ uitoefent op het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie om de Bosschenaar nader te onderzoeken.

Psychiatrische aandoeningen 

De man verblijft in het penitentiair psychiatrisch centrum (PPC) van de Scheveningse penitentiare instelling Haaglanden. Op deze afdeling is continue psychiatrische zorg beschikbaar is voor gedetineerden met psychiatrische aandoeningen, een verslaving of een verstandelijke beperking.

De zaak komt in elk geval dit jaar niet meer inhoudelijk aan bod. Op 16 december wordt tijdens een rechtszitting nagegaan hoe de zaak er voor staat.

Bekijk hier beelden van vlak na het incident: 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch