Volledig scherm
PREMIUM
De fiets die waarop Indy Verhallen (17) werd geschept op de hoek van de Bossche Harendonkweg-Bruistensingel. © Bart Meesters

Bosschenaar over doodrijden Indy Verhallen: ‘Ik heb haar helaas niet gezien’

DEN BOSCH - ,,De nabestaanden zullen het zien als roekeloos rijden. Maar helaas voldoet het daar juridisch gezien niet aan. Het gaat om zeer onvoorzichtig rijgedrag.’’ Dat zei officier van justitie Patrick van Hees vrijdagochtend tijdens de rechtszaak over een dodelijk ongeval eind vorig jaar op de Bossche Harendonkweg-Bruistensingel. Fietsster Indy Verhallen (17) uit Rosmalen werd bij het oversteken geschept door een auto die werd bestuurd door een destijds 37-jarige Bosschenaar. De man reed na het ongeluk door. Tegen hem is een jaar celstraf en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist.

,,Ik heb haar helaas niet gezien op de kruising. Maar toen ik een klap hoorde en voelde ben ik achteruit gereden. Ik zag Indy liggen en schoof haar capuchon opzij. Toen raakte ik in shock en ben ik weggereden.’’ Dat zei de Bosschenaar in een zittingszaal die tot de laatste plaats was gevuld. In de zaal zaten de ouders en twee zussen van het slachtoffer en veel leeftijdsgenoten van Indy.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch