Volledig scherm
De fiets waarmee Indy Verhallen verongelukte. © Bart Meesters

Bosschenaar vrij na dodelijk ongeluk waarbij Indy Verhallen (17) om het leven kwam

DEN BOSCH -De Bosschenaar (37) die zondagochtend werd aangehouden na een ernstig ongeluk op de Bossche Harendonkweg waarbij uiteindelijk Indy Verhallen (17) overleed is in vrijheid gesteld. Dat maakte een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagmiddag bekend. 

De man wordt niet voorgeleid bij de rechter-commissaris. Volgens de politie reed de man door na de aanrijding. ,,De verdenking is onvoldoende voor voorgeleiding. Doorrijden na een aanrijding is geen feit voor voorgeleiding. Eventueel dood door schuld zou dat wel zijn, maar daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan. Hij is nog steeds verdachte’’, aldus de woordvoerster. 

Volgens Tineke van der Zanden, advocaat van de man, is de Bosschenaar maandagavond in vrijheid gesteld. Zij wenste er dinsdagmiddag niets over te zeggen. ,,Ik respecteer de privacy van hem. Hij is enorm begaan met wat er is gebeurd’’, aldus Van der Zanden.

Zij vertelde het Brabants Dagblad maandagmiddag dat de man niet direct is doorgereden. Hij zou eerst poolshoogte hebben genomen op de plaats van het ongeluk. 

  1. Stichting wil ‘pronkstuk’ van Regiment Wielrijders laten restaureren

    Stichting wil ‘pronkstuk’ van Regiment Wielrij­ders laten restaure­ren

    VUGHT - De bijna negentig jaar oude geschilderde stamboom van het Regiment Wielrijders gemaakt door kunstenaar Beltman uit Deventer is in slechte staat. De stamboom is één van de pronkstukken van de museale wielrijderscollectie die vijf jaar geleden werd teruggebracht naar haar plek van oorsprong: de Isabellakazerne. De stichting Fort Isabellakazerne wil het schilderstuk laten restaureren maar heeft onvoldoende financiële middelen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch