Volledig scherm
Bourgondisch 's-Hertogenbosch. © Marc Bolsius

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch mikt met ruimere openingstijden, betaalkaart en lunch op meer bezoekers

DEN BOSCH - Culinair evenement Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch moet vanaf 12 tot en met 15 september zo’n 25.000 bezoekers naar de Bossche Parade lokken. Dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar. ,,We hopen dat te bereiken met een verbeterde opzet’’, zegt Bernard Kuenen, penningmeester van de stichting Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch.

Traditiegetrouw richten restaurants zoals 7evenden Hemel, ‘t Misverstant en Pollevie een paviljoen in op de Parade. In totaal gaat het om 21 bedrijven met als nieuwkomer Tante Wonnie. En als vanouds is de besloten relatieavond op 12 september met 2700 kaarten al lang uitverkocht.

Mogelijkheid om te lunchen 

Nieuw zijn lunches (op 14 en 15 september). Dat kan a la carte of met een voucher van 25 euro waarvoor drie gerechten en twee drankjes verkrijgbaar zijn op het zogenaamde Wereldterras of bij twee verschillende paviljoens (een gerechtje en een drankje per paviljoen). Volgens Kuenen vroegen enkele restaurateur en steeds meer bezoekers naar de mogelijkheid om tijdens het evenement te lunchen. ,,Daar komen we nu aan tegemoet. Normaal gesproken zou het arrangement ruim 36 euro kosten. Maar het bestuur en de deelnemers zorgen voor een tientje korting.’’

Arrangementen

De arrangementen zijn te koop via de website of bij de kassa’s. Daar moest je de afgelopen jaren munten genaamd Gerritjes kopen als betaalmiddel. Om het betalingsgemak te verhogen kiest het bestuur in navolging van het Maastrichtse culinaire evenement ‘t Preuvenemint voor afrekenen met een speciale betaalkaart. Gekoppeld aan een app is het mogelijk om deze E-card zelf op te waarderen. Maar dat kan ook bij een speciale zuil op het terrein.

Om ook toeristen te lokken delen de Blauwe Engelen in de binnenstad flyers uit met informatie over het evenement.

Vergeleken met vorig jaar zijn openingstijden op zaterdag en zondag anderhalf uur verruimd. Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch: 13 september geopend vanaf 16.00 tot 01.00 uur; 14 september vanaf 11.30 tot 01.00 uur en 16 september vanaf 11.30 tot 23.00 uur.

Volledig scherm
Pollevie behoort tot de restaurants die deelnemen aan Bourgondisch 's-Hertogenbosch. © Dolph Cantrijn
 1. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

  Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

  DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.
 3. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch