Impressie van Upstairs
Volledig scherm
Impressie van Upstairs © HilberinkBosch architecten

Bouw van de gedraaide toren Upstairs in Paleiskwartier officieel van start

Di 20 nov. Met het plaatsen van de eerste wand is de bouw van Upstairs in het Paleiskwartier officieel van start gegaan. Het gebouw - met een toren waar een draai in zit - komt naast de bioscoop, aan de andere zijde van de Paleisbrug. 

Impressie van Upstairs
Volledig scherm
Impressie van Upstairs © HilberinkBosch architecten
Impressie van Upstairs
Volledig scherm
Impressie van Upstairs © HilberinkBosch architecten
Start bouw Upstairs in het Paleiskwartier
Volledig scherm
Start bouw Upstairs in het Paleiskwartier © Bart Gotink/BD

Door Bart Gotink

In het appartementencomplex komen in totaal 63 appartementen, die op het hoogste punt elf verdiepingen telt. Er zijn 53 appartementen verkocht, tien staan er nog te koop. Onderin het pand komt commerciële ruimte. 

Architect Geert Bosch van HilberinkBosch Architecten sprak van een ‘ingewikkeld plot’ waar het gebouw op moest komen. Het pand gaat, ondanks het kleine hoekje, namelijk wel de hoogte in. Daarom werd een gedraaide toren bedacht, waar elke verdieping trapsgewijs een stuk verder uitsteekt. De toren steekt op een meter of twaalf hoog zeker tien meter uit boven de stoep. ,,Maar eigenlijk is het maar een klein gebouw, maar door zijn locatie belangrijk. Het wordt echt een gebaar aan het eind van de Bordeslaan. Het gebouw heeft eigenlijk alleen maar voorkanten", zo sprak Bosch. Het pand wordt opgetrokken uit zandkleurig baksteen. 

De bouw moet straks rap gaan: doordat delen al van te voren gemaakt zijn, moet er elke drie weken een verdieping op het pand gezet worden. De bouw van het gebouw aan het eind van de Bordeslaan duurt tot het voorjaar van 2020.

Naast Upstairs is momenteel Belvédère in aanbouw. Daarin komen in totaal 149 appartementen en één stadswoning. Aan de zijde van de Magistratenlaan wordt het hotel gebouwd.

Start bouw van Upstairs in het Paleiskwartier
Volledig scherm
Start bouw van Upstairs in het Paleiskwartier © Bart Gotink/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch