Volledig scherm
Werkzaamheden bij Heineken aan de Rietveldenweg. © Heineken

Bouwwerkzaamheden bij Heineken in Den Bosch: vergistingstanks met een inhoud van 2.500 hectoliter

DEN BOSCH - Bij de brouwerij van Heineken aan de Bossche Rietveldenweg is deze week een begin gemaakt met het installeren van acht vergistingstanks met een inhoud van 2.500 hectoliter. De tanks hebben een diameter van 5,2 meter, zijn 18 meter hoog en wegen ieder 15 ton. Met twee kranen zijn de tanks in het speciaal hiervoor uitgebreide tankblok gehesen.

De tanks, waarin het vergistingsproces tijdens de productie van bier plaatsvindt, hebben een inhoud van 250 m3 en zijn bedoeld om de productiecapaciteit voor nieuwe biersoorten als Heineken 0.0 en Lagunitas te vergroten op de brouwerij. De tanks zijn vanuit Duitsland in drie binnenschepen aangevoerd.

Uit schip gehesen  

Twee kranen, één van 450 ton en één van 220 ton, hebben de tanks horizontaal uit het schip gehesen. De tanks zijn daarna verticaal, door het dak van het gebouw, direct op hun plaats gezet. De werkzaamheden zijn gisteren voltooid.

Bij de brouwerij een poosje geleden ook werkzaamheden verricht waar een telescoopkraan aan te pas moest komen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf ging het om de vervanging van versleten mouttransportbanden in het moutsilogebouw. De banden verplaatsen mout naar de betreffende silo’s.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch