Boze supporters gooien stenen naar ME na dramatische uitschakeling van FC Den Bosch, meerdere mensen aangehouden

VIDEODEN BOSCH - Er heerste woensdagavond onrust buiten stadion De Vliert na de wedstrijd FC Den Bosch - Go Ahead Eagles. Supporters bekogelden de ME met stenen, meldt de politie. Ook zou er met fietsen en hekken zijn gegooid. Vier mensen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging, niemand raakte gewond. 

Volledig scherm
Tientallen stenen uit de straat gehaald in de buurt van de rotonde bij de Graafseweg en Victorialaan in Den Bosch. © Meesters Multi Media

De ME kwam met veel eenheden om de situatie onder controle te krijgen. Die werd met stenen bekogeld. Vermoedelijk zijn daarvoor klinkers uit de straat gehaald. Meerdere mensen zijn daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Om hoeveel mensen het gaat, kan de politie nog niet zeggen. 

Ook moest de brandweer uitrukken, omdat er meerdere meldingen van kleine branden op straat binnenkwamen. 

Uitverkocht stadion

FC Den Bosch kon de finale van de play-offs woensdagavond al bijna ruiken, toen het toch nog fout ging. Uit een hoekschop kopte Go Ahead Eagles-aanvoerder Jeroen Veldmate in de 89ste minuut de beslissende 0-1 binnen.

De dreun kwam keihard aan in stadion De Vliert, dat voor het eerst in zeven jaar met 6723 toeschouwers weer eens volledig uitverkocht was. 

Volgens DRTV Sport, een omroep uit Deventer, zouden de supporters ook met hekken en fietsen hebben gegooid. 

Volledig scherm
Inzet politie na wedstrijd FC Den Bosch - Go Ahead Eagles © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
Vier mensen zijn aangehouden door de ME © Meesters Multi Media
Volledig scherm
Omgeduwde hekken bij de onrust na de wedstrijd © Meesters Multi Media
Volledig scherm
Omgeduwde hekken © Meesters Multi Media
Volledig scherm
Stenen werden gegooid door supporters naar de ME © Meesters Multi Media
Volledig scherm
Volgens de politie gooiden de supporters met stenen naar de ME. © Meesters Multi Media
Volledig scherm
Meerdere ME-bussen ingezet na wedstrijd FC Den Bosch © Meesters Multi Media / Bart Meesters
 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch